Δήμος Γρεβενών στη νέα ψηφιακή εποχή και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων – Internet of Things (IoT)


Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020 στο Δημαρχείο Γρεβενών με θέμα «Υπηρεσίες ψηφιακής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης της Διαδημοτικής Αναπτυξιακής ΟΤΑ “Cities Net ΑΕ”  Δήμων Κεντρικής Ελλάδας, που υλοποιούνται και στο Δήμο Γρεβενών» όπου παρουσιάστηκαν τα έργα:

“Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ACTIVAGE (http://www.activageproject.eu) υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης ηλικιωμένων μέσω ΙοΤ (Διαδικτύου των Πραγμάτων, Internet of Things)” από την Xριστίνα Καραμπέρη, Ψυχολόγο Cities Net ΑΕ και Ιωάννα Γιαννοπούλου, Επαγγελματία Υγείας Cities Net στο Δήμο Γρεβενών.

“Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα GATEKEEPER (https://www.gatekeeper-project.eu) για τη διαχείριση ασθενών με χρόνια νοσήματα κατ’ οίκον, μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης” από τον Γεώργιο Ε. Δαφούλα, Ιατρό-Επιστημονικό συνεργάτη Tμήματος Ιατρικής ΠΘ και Cities Net AE.

Ο Δήμος Γρεβενών μέσω της συμμετοχής του στην Διαδημοτική Αναπτυξιακή ΟΤΑ “Cities Net ΑΕ” αποτελεί σημαντικό εταίρο δράσεων ψηφιακής τεχνολογίας και της στήριξης των «Έξυπνων Πόλεων» που θα παρέχουν εξειδικευμένες και αποτελεσματικές υπηρεσίες στους δημότες, παρακολουθώντας από κοντά τις ραγδαίες εξελίξεις στα ζητήματα αυτά που αποτελούν σημείο αιχμής για το αύριο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας κ. Ηλίας Τοπαλίδης, ο CEO της e-trikala AE και μέλος ΔΣ Cities Net AE κ. Οδυσσέας Ράπτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών (ΔΕΚΕΓ) κ. Νικόλαος Πούλιος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αλέξανδρος Κατσάλης, Ζήσης Κιάκας, Δημήτριος Μπόλης και Χρήστος Τριγώνης.