SmartDevOps: Εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών ειδίκευσης ψηφιακών ικανοτήτων στελεχών έξυπνων πόλεων


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16/3/2022, εκδήλωση απονομής πιστοποιητικών ειδίκευσης ψηφιακών ικανοτήτων στελεχών έξυπνων πόλεων. Η εκδήλωση, διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα πλαίσια του έργου SmartDevOps (https://smartdevops.eu). Στόχος του έργου είναι η επαγγελματική ανάπτυξη μέσω κατάλληλης επιμόρφωσης των στελεχών που εργάζονται ή θα εργαστούν σε Δήμους, οι οποίοι σταδιακά μετασχηματίζονται σε Έξυπνες Πόλεις. Μέσω της εκπαίδευσης, τα στελέχη των Δήμων απόκτησαν γνώσεις που απαιτούνται για τη διαχείριση έξυπνων πόλεων, όπως η μεθοδολογία DevOps και τις ικανότητες που άπτονται νέων τεχνολογιών πληροφορικής και είναι απαραίτητες για την πραγματοποίησή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο καθηγητής Ζήσης Μαμούρης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας, Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ο κ. Δημήτριος Δεληγιάννης, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, η κα Γεωργία Ρεμπούτσικα, Διευθύνουσα Σύμβουλος Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας και ο Οδυσσέας Ράπτης, Διευθύνων Σύμβουλος e-Trikala A.E και Μέλος ΔΣ της CitiesNet ΑΕ Δήμων Κεντρικής Ελλάδας

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κα Ευγενία Λόκανα, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ψηφιακών Ικανοτήτων της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. / Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων, η οποία παρουσίασε τις ανάγκες στην εκπαίδευση των στελεχών και των πολιτών στις έξυνες πόλεις και ο κ. Πάνος Φιτσιλής, καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συντονιστής του έργου DevOps Competences for Smart Cities, ο οποίος παρουσίασε τα νέα επαγγέλματα για την ανάπτυξη των έξυπνων πόλεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωση απονεμήθηκαν πιστοποιητικά επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και πιστοποιητικά παρακολούθησης σεμιναρίων (για όσους παρακολούθησαν τμήμα του συνολικού προγράμματος. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει αναλυτικά τον αριθμό των πιστοποιημένων εκπαιδευομένων, ενώ για την έκδοση των πιστοποιητικών χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία Blockchain.

Μέρος του εκπαιδευτικού υλικού έχει αναρτηθεί στην ψηφιακή ακαδημία πολιτών και βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://nationaldigitalacademy.gov.gr/texnologies-aixmhs-6 και είναι διαθέσιμο δωρεάν στο κοινό.

https://www.uth.gr/news/ekdilosi-aponomis-pistopoiitikon-eidikeysis-psifiakon-ikanotiton-stelehon-exypnon-poleon?fbclid=IwAR0cuhdwrkoknmYtaV6xL8PEViomqjX-ImXhbXTDWXAxfD3zSfrOKVTNBQ4