Αφιέρωμα της Voice of America News στο πρόγραμμα τηλεφροντίδας της Κεντρικής Ελλάδας


Μια σημαντική ευκαιρία για διεθνή προβολή είχε το πρόγραμμα τηλεφροντίδας των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας και της 5ης ΥΠΕ, μια και πρόσφατα η Voice of America News παρουσίασε σχετικό ρεπορτάζ με συνεντεύξεις ασθενών, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στελέχη του Δήμου Τρικκαίων.

Οι υπηρεσίας τηλεφροντίδας στην Κεντρική Ελλάδα, υλοποιούνται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (5η ΥΠΕ), την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων και την Διαδημοτική Αναπτυξιακή ΟΤΑ των Δήμων Λαρισαίων, Ιωαννιτών, Βόλου, Λαμιέων, Κοζάνης, Κατερίνης, Βέροιας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Γρεβενών ,Ψηφιακές Πόλεις AE – Cities NET S.A.» , της Ψηφιακής Κοινότητας των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας. Οι υπηρεσίες τηλεφροντίδας συγχρηματοδοτήθηκαν μέσω των ευρ. προγραμμάτων Renewing Health http://www.renewinghealth.eu/en/ και UnitedforHealth http://united4health.eu/ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υγείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τηλεφροντίδας εντάχθηκαν ασθενείς με χρόνια νοσήματα (όπως διαβήτης τύπου 2, υπέρταση, Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια ) από τους θεράποντες ιατρούς με κριτήριο την ανάγκη εντατικής κατ” οίκον παρακολούθησης (μέσω τηλεμετρίας) και ρύθμισης της θεραπευτικής αγωγής. Μέσω των προγραμμάτων αυτών παρέχονται καινοτόμες υπηρεσίες παροχής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε δεκάδες ασθενείς, με τη χρήση νέων τεχνολογιών από την 5η ΥΠΕ και τους Δήμους της Κεντρικής Ελλάδας.

Στις υπηρεσίες του πρόγραμματος United4Health εντάχθηκαν περισσότεροι από 10.000 ασθενείς από όλη την Ευρώπη, και σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων αξιολόγογησης των υπηρεσιών σε επιστημονικά συνέδρια, οι υπηρεσίες τηλεφροντίδας μπορούν να συμβάλουν στην βελτίωση των υηπρεσιών υγείας και στην εξοικονόμηση πόρων για το σύστημα υγείας.

Απόσπασμα του σχετικού αφιερώματος είναι διαθέσιμο και από το διαδίκτυο μέσα από το link :
https://www.youtube.com/watch?v=fM4p3f2z2Ok (short link http://ow.ly/4mUNlT ).