Τηλεφροντίδα, κάτι εξαιρετικά απλό που μπορούμε να κάνουμε.


Πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΔΣ Cities Net ΑΕ Δήμων Κεντρικής Ελλάδας, Δήμαρχος Τρικκαίων κ Δ. Παπαστεργίου: Τηλεφροντίδα, κάτι εξαιρετικά απλό που μπορούμε να κάνουμε.

eksipnes-katoikies.jpg


Η ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού του συστήματος Υγείας στη χώρα μας, είναι επιτακτική και πρέπει να είναι πρωτεύον ζήτημα εθνικού σχεδιασμού, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις προκλήσεις που ακολουθούν τα επόμενα χρόνια, μετά την πανδημία.

Η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης – με τη μορφή one-stop-shop – αλλά και της κατ’ οίκον νοσηλείας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της, είναι το «κλειδί» για το μέλλον, ακόμα και το άμεσο. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα στα οποία συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές της εκδήλωσης «Υγεία: Βιώσιμο Σύστημα και Ψηφιακός Μετασχηματισμός», που ήταν μία πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ, με τη σύμπραξη της INTERAMERICAN, της Philips και την υποστήριξη της Deloitte Ελλάδος και η οποία παρουσιάστηκε από το CNN Greece, με τη Νατάσσα Σπαγαδώρου και τον Δημήτρη Μαλλά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος ΔΣ Cities Net ΑΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων κ Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε ως ομιλητής στην εκδήλωση, στο παράδειγμα της Ψηφιακής Κοινότητας Δήμων Κεντρικής Ελλάδας  τα τελευταία χρόνια,  «Στους Δήμους της Κεντρικής Ελλάδας , μέσω της Διαδημοτικής Αναπτυξιακής ΟΤΑ Cities Net AE, υλοποιήσαμε το ευρ. πρόγραμμα Activage, για την προστασία των ηλικιωμένων που πάσχουν από άνοια. Με συμπράξεις με εταιρείες, κάτι που όποιος ακόμα συζητά το 2020 προφανώς έχει χάσει επεισόδια της σύγχρονης ζωής, φτιάξαμε έξυπνες οικίες για αυτούς τους ανθρώπους, τοποθετώντας ανιχνευτές κίνησης, και όχι κάμερες, panic button, ανιχνευτές θερμοκρασίας κλπ και μέσω του συστήματος, μαθαίναμε τις συνήθειες τους. Σε περίπτωση αλλαγής, το σύστημα δίνει alert και ειδοποιούσαμε τους ανθρώπους του συγκεκριμένου ηλικιωμένου, να τρέξουν. Μέσω του συστήματος αυτού, οι ηλικιωμένοι ένιωθαν ασφαλείς, με το 10% να δηλώνει πως νιώθει λιγότερο φόβο, και ποσοστιαία μεταβολή 200%  αύξηση στην αυτοεκτίμησή τους».


Πηγή: https://www.cnn.gr/ellada/story/245099/h-pandimia-epitaxyntis-exelixeon-stin-ygeia-viosimo-systima-me-psifiako-metasximatismo?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR21tuJarBiqK3PbJ1xgmgNNvYN159S958sKhpPRcAuMcSqT_UO-FicYEtI#Echobox=1606819799