Παρουσίαση των προγράμματων ηλεκτρονικής υγείας της Κεντρικής Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο ” Καινοτομίας στην υγεία- WHINN 2016″ στην Δανία.


whinn2016-logo

Μια σημαντική ευκαιρία παρουσίασης και προβολής των προγραμματών ηλεκτρονικής υγείας είχαν η Cities Net AE των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας και η e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων, μετά από τιμητική πρόσκληση συμμετοχής τους στο διεθνές συνέδριο ” Καινοτομίας στην υγεία- WHINN 2016″ http://www.whinn.dk/ στην Odense, Δανίας 4-7/10/2016.
Το ετήσιο αυτό διεθνές συνέδριο συγκεντρώνει πάνω από 1000 συμμετέχοντες από φορείς των χώρων της Ευρώπης που πρωταγωνιστούν στην καινοτομία στον τομέα των υπηρεσιών υγείας. Την παρουσίαση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ηλεκτρονικής υγείας που υλοποιούνται στην Κεντρική Ελλάδα έκανε ο κ. Γ. Ε. Δαφούλας, ιατρός ειδικ. Παθολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων. Στο συνέδριο WHINN έγιναν επίσης επαφές για νέες συνεργασίες σε ευρ. προγράμματα ηλεκτρονικής υγείας στο μέλλον.
Οι υπηρεσίας τηλεφροντίδας στην Κεντρική Ελλάδα, υλοποιούνται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (5η ΥΠΕ), την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων και την Διαδημοτική Αναπτυξιακή ΟΤΑ των Δήμων Λαρισαίων, Ιωαννιτών, Βόλου, Λαμιέων, Κοζάνης, Κατερίνης, Βέροιας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Γρεβενών ,Ψηφιακές Πόλεις AE – Cities NET S.A.» , της Ψηφιακής Κοινότητας των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας, μέσω ευρωπαικών προγραμμάτων όπως το United for Health http://www.united4health.eu και το SmartCare http://www.pilotsmartcare.eu/home.html. Το πρόγραμματα αυτά συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού πλαισίου CIP PSP-ICT«Υποστήριξη Πολιτικών για Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών», την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υγείας.
Στο πλαίσιο των προγράμματων επιλέγονταν ασθενείς με χρόνια νοσήματα (όπως διαβήτης τύπου 2) από τους θεράποντες ιατρούς με κριτήριο την ανάγκη εντατικής κατ” οίκον παρακολούθησης και ρύθμισης της θεραπευτικής αγωγής. Μέσω των προγραμμάτων αυτών παρέχονταν καινοτόμες υπηρεσίες παροχής υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης σε δεκάδες ασθενείς, με χρόνια νοσήματα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών από την 5η ΥΠΕ και τους Δήμους της Κεντρικής Ελλάδας.
Μέσω του νέου ευρ. προγράμματος ACTIVAGE , που πρόσφατα υπέβαλε επιτυχώς για χρηματοδότηση η Cities Net AE στο χρηματοδοτικό πλαίσιο “Ορίζοντας-Horizon 2020” της ΕΕ , υπό την προεδρία του Δημάρχου Τρικκαίων, το πρόγραμμα τηλεφροντίδας της Κεντρικής Ελλάδας αναμένεται να αναβαθμιστεί με ενσωμάτωση τεχνολογίας Internet of Things εντός της επόμενης τριετίας.

whinn-dccg