Επιτυχημένη συμμετοχή της Cities Net A.E. στο Πανευρωπαϊκό eHealth Forum 2014


20140522_eHealth-Forum-e-trikala0

Την εβδομάδα μεταξύ 12 και 16 Μαΐου 2014, η CitiesNet – Ψηφιακές πόλεις Κεντρικής Ελλάδας συμμετείχε ενεργά σε σειρά εκδηλώσεων σχετικά με την ηλεκτρονική υγεία, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ετήσιου γεγονότος, του “e-Health week” eHealthForum14 (ehealth2014.org), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Αθηνών. Το συνέδριο προσέλκυσε περισσότερους από 1200 συμμετέχοντες από 38 χώρες. Η εκδήλωση άνοιξε επίσημα με ένα τελετουργικό που περιελάμβανε την κοπή μπλε κορδέλας, ενώ παρόντες ήταν ο Έλληνας υπουργός Υγείας κος Άδωνις Γεωργιάδης, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Neelie Kroes υπεύθυνη για το ψηφιακό θεματολόγιο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας κος Tonio Borg και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας της Ελλάδας κα Χριστίνα Παπανικολάου. Περισσότεροι από 50 εκθέτες από την Ελλάδα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, εντάχθηκαν στο συνέδριο (εμπορικές επιχειρήσεις, ιδρύματα και τοπικές αρχές).

 

20140522_eHealth-Forum-e-trikala1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η CitiesNet – Ψηφιακές πόλεις Κεντρικής Ελλάδας συμμετείχε ως εκθέτης σε κοινό περίπτερο με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και την e-trikala ΑΕ, μετά από επιλογή της από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, παρουσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα προγράμματα Ηλεκτρονικής Υγείας στα οποία συμμετέχει. Στο συνέδριο υπήρχαν παράλληλες ομιλίες σε 13 διαφορετικές αίθουσες του Μεγάρου Αθηνών σε θεματικές ενότητες όπως η διοίκηση της Υγείας, η Ηλεκτρονική Υγεία και η επικαιροποιημένη εκδοχή αυτής μέσω smartphones (mHealth). Επιπλέον, συζητήθηκε εκτεταμένα η Ευρωπαϊκή σύμπραξη καινοτομίας για την ενεργό και υγιή γήρανση (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing – EIP-AHA), η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και η Διαλειτουργικότητα μεταξύ των ήδη υπαρχουσών εφαρμογών.

Στα πλαίσια του ίδιου φόρουμ παρουσιαστήκαν τα προγράμματα Τηλεϊατρικής και Τηλεφροντίδας του Δήμου Τρικκαίων σε ομιλία που διοργανώθηκε από το Δίκτυο «Ageing well», το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ενδιαφερόμενους στον τομέα των ΤΠΕ και της γήρανσης, με τίτλο «Ανεξάρτητη Διαβίωση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών εντός οικίας». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης εταιρίες, πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη.

20140522_eHealth-Forum-e-trikala2
 Η ενεργή συμμετοχή της CitiesNet στο κορυφαίο ευρωπαϊκό γεγονός για την ηλεκτρονική υγεία ενισχύει τις υπάρχουσες δράσεις της περιοχής στο συγκεκριμένο τομέα. Για το UnitedForHealth (www.united4health.eu), συνολικά 70 διαβητικοί ασθενείς θα πραγματοποιούν μετρήσεις σακχάρου από το σπίτι τους με εξοπλισμό που τους έχει διατεθεί και θα στέλνουν τα αποτελέσματα στο θεράποντα ιατρό τους απομακρυσμένα με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς να μετακινούνται από το σπίτι τους.