Συμμετοχή της CitiesNet AE των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας στο συνέδριο Athens Digital Health Conference


Συμμετοχή της CitiesNet AE των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας στο συνέδριο  Athens Digital Health Conference 18-22/10/2017 με περίπτερο για το ευρ. πρόγραμμα ΑCTIVAGE για την αυτόνομη διαβίωση ηλικιωμένων μέσω νέων τεχνολογιών Internet of Things.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της CitiesNet AE  των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας, μέσω του συνεδρίου Αthens Digital Health Conference με διεθνή συμμετοχή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 18-22/10/2017.

Στo συνέδριο συμμετείχαν ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Περιφέρειες και Δήμους, Ερευνητικά Ιδρύματα, Πανεπιστήμια, συλλόγους ασθενών και επαγγελματιών καθώς και εταιρίες νέων τεχνολογιών. Το Athens Digital Health Conference δίνει μεγάλη έμφαση στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νέο αυτό περιβάλλον που διαμορφώνεται, στην πρακτική εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών και στα οφέλη από τη χρήση τους στον τομέα της υγείας και της ευεξίας τόσο για τις τοπικές αρχές, όσο και για τους πολίτες. Την έκθεση του συνεδρίου, όπου συμμετείχε με περίπτερο η Cities Net AE για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ACTIVAGE , επισκέφτηκε ο κ. Κ. Μητσοτάκης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στο συνέδριο ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο κ. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ και η ευρωβουλευτής κ. Ε. Καϊλή, πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης τεχνολογίας του Ευρωκοινοβουλίου, που έκανε τιμητική αναφορά στις υπηρεσίες «Έξυπνης Πόλης – SMARTCITY»  του Δήμου Τρικκαίων και στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας.

Η Διαδημοτική Αναπτυξιακή ΟΤΑ CitiesNet ΑΕ από 1/1/2017 είναι ένας από τους εταίρους του Ευρωπαϊκού Έργου μεγάλης κλίμακας ACTIVAGE, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 50 εταίροι σε όλη την ΕΕ και θα διαρκέσει περισσότερο από 3 χρόνια εμπλέκοντας σχεδόν 10.000 άτομα τρίτης ηλικίας σε επτά διαφορετικές χώρες. Το έργο χρηματοδοτείται από  το πρόγραμμα H2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και έχει στόχο να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις που φέρει η γήρανση του πληθυσμού μέσω υπηρεσιών, που στηρίζονται στις νέες τεχνολογίες (IoT) μέσα σε 9 Τοποθεσίες Ανάπτυξης (Deployment Sites) σε επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικά για την υλοποίηση του Έργου στην κεντρική Ελλάδα, στόχος είναι η ανάπτυξη 150 «έξυπνων οικιών» τo 2018 και 2019 για τους δικαιούχους του «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων (Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Ιωαννιτών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων και Τρικκαίων), που μετέχουν στη διαδημοτική αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ CitiesNet AE σε συνεργασία με την e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων, με συστήματα υποστηριζόμενης διαβίωσης των ηλικιωμένων στο χώρο διαμονής. Η τεχνολογία στην οποία θα στηριχθεί το πρόγραμμα είναι η επόμενη γενιά στο διαδίκτυο, το Internet of Things.

Η Cities Net AE και η e-trikala AE από το 2010 και σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Renewing Health και το United4Health, που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση καταστάσεων μέσα από υπηρεσίες, που εξασφαλίζουν την ποιοτική διαβίωση των πολιτών.Tα προγράμματα αυτά συγχρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Υγείας.